Tuesday, April 6, 2010

CLS Photoshoot

salam..

ini sebahagian dari hasil CLS (creative lighting system) photoshoot dekat balai cerap sebentar tadi yang dikendalikan oleh ketua jkk PSDC wilayah selatan, Pakya. ramai gak photographer join. dekat 10 orang. siapa yang takde bateri grip tu segan lah sikit. yang lain semua kamera canggih-canggih dengan lens yang bukan kitlens.

antara perkara yang di ajar adalah cara off-body flash termasuk guna reflector, dan pencahayaan menggunakan payung (orang kampung saya sebut umbrella).

ok ini gambar muqaddimah. G-force yang bersusah payah menjadi model.

ok gambar dekat gambar bawah ni hasil guna off-body flash. terima kasih kepada Hafiz yang bagi pinjam ex580ii + trigger. model: firdaus.
gambar yang ni pula guna payung. gune SB600 + trigger + payung Pakya. model: Pakya.

gambar yang last ni disebalik tabir. hehe.
sekian..

11 comments:

violet biru said...

cepatnya.. masing2 upload cepat gila~

.rENEx. said...

g-force tu comeyh..:D

Hafizuddin Tajuddin said...

tau takpe,ko pkai setting ape ek color tikus tu camtu?
aku pakai neutral macam pudar sket..

afiq hamid said...

owh..aku naikkan contrast dgn saturation dekat dlm kamera..(pandai2 setting sendiri)hehe

violet biru said...

aku pakai vivid.. heh

afiq hamid said...

sori r vb..vivid xde dlm setting canon

Hafizuddin Tajuddin said...

main bnde tu ek,ok,aku try nanti,thanks!
vb:canon tak main la benda2 simple tu..heheh

afiq hamid said...

btul3x...canon main setting sendiri..baru pro

violet biru said...

macam tak caya canon tak de.. nikon pun boleh setting juga neutral dan adjust wb.. adoi camera murah aku lagi up dari canon.. ni yang bangga ni.. senyum sokmo =)

Hafizuddin Tajuddin said...

heh,tak nak lah sebut ape yg nikon xde,nanti terasa lak.. :)

afiq hamid said...

hahaha..caya lah hafiz..

Post a Comment